23 maj 2015
11:30

Bälinge IF F01

Referat: Vaksala SK - Bälinge IF F01

En knapp 1-0 förlust mot ett alltid mycket bra Vaksala som spelar en fin och kontrollerad fotboll.
Trots att vi var taggade till tusen och peppade av att spela i damernas fina vita reservställ, så fanns det nog trots allt en inbyggd respekt som uttryckte sig ganska tydligt i ca 3/4 av matchen. Genom att vi inte riktigt vågar/orkar lyfta backlinjen som vi vill i pressen, så får Vaksala lite extra tid och utrymme som de var duktiga på att utnyttja. Genom att de också kommer rättvända mot vår försvarslinje så kan de utmana med djupledsbollar som ibland blev ganska farliga. På detta sätt dominerar Vaksala matchen under hela första halvlek och vi har svårt att själva hitta ett eget spel, samtidigt som Vaksala är väldigt duktiga att spela sig ur press och med tålamod spela runt bollen. Vaksala är dessutom rörliga och möter bollen fint vilket gör att vi får jaga väldigt mycket. Vaksala tar också ledningen ganska rättvist strax före halvtidsvilan och vi går in i andra halvlek med ett 1-0 underläge. Vi justerar lite i halvlek och kommer därigenom mer på rätt sida och kan ligga närmare både spelare och boll. På så sätt jämnar vi ut spelet och sista 15 minuter justerar vi ytterligare och kan därför skapa lite tryck mot Vaksalas mål. Med lite tur kan vi faktiskt kvittera på slutet, men i det stora hela var det nog en rättvis 1-0 seger för Vaksala. Alla kämpar väldigt bra och försöker verkligen komma tillbaka in i matchen, vilket vi tillslut gör genom förändrings och att vi vågar mer. Slutsatsen är nog att respekten för Vaksala gör att vi inte riktigt vågar spela vårt eget spel men kan vi ändra på det så lär Vaksala få en ytterligare utmaning i höst. Stort tack till Vilma och Hanna från F02 som på väldigt kort varsel ställer upp, kämpar och spelar bra.